2020-01-24

OOSTENDE - Het is met droefheid dat we vandaag hebben vernomen dat Paul Decroos, onze ere-voorzitter, medestichter en lid van de Algemene Vergadering van Journalismfund.eu / Fonds Pascal Decroos vandaag is overleden. Paul was ook mede-stichter van de Scriptie vzw.

Paul Decroos was de vader van journalist Pascal Decroos, die in 1997 overleed in een auto-ongeval. Hij stond mee aan de wieg van het Fonds Pascal Decroos dat in 1998 werd opgericht om de herinnering aan Pascal levend te houden door zijn levenswerk voort te zetten. 

"Ik heb Paul gekend als de man die steeds aanwezig was op de bestuursvergaderingen en blij werd van het ondernemerschap dat we samen met de 2 vzw’s konden ontwikkelen. Hij was een man van weinig woorden, maar zijn kwinkslagen volstonden om te motiveren. Hij volgde onze organisatie op de voet en was één van de beste geïnformeerde bestuursleden.", zo reageert Ides Debruyne, algemeen directeur van Journalismfund.eu vzw, de organisatie achter het Fonds. 

"Voor mij was hij iemand die me stimuleerde en het gevoel gaf in ons gezamenlijk project te geloven, ook in moeilijker momenten. Paul stond pal achter ons project en was er wanneer we hem nodig hadden. Opgeven stond niet in zijn woordenboek. Tot vandaag. We zullen hem missen." 

Namens het bestuur van beide organisatie wensen we de familie veel sterkte toe.

De uitvaartmis zal opgedragen worden in de Sint-Annakerk, Stenedorpstraat te Stene op zaterdag 1 februari 2020 om 10 uur.

Er is mogelijkheid om persoonlijk afscheid te nemen van Paul in het uitvaartcentrum Depoorter, Steenstraat 1 te Bredene elke dag van 16u tot 18u.
Rouwadres: familie Decroos - P/a uitvaart De Poorter, Nukkerstraat 86, 8450 Bredene Online condoleren op www.uitvaartdepoorter.be